CAMPERSITE.BE

Hét forum in verband met Motorhomes
Het is nu 28 maart 2024 17:21

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]


Forumregels


Klik hier om de forumregels te lezen.




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Maastricht en de vereenvoudigde eendensaus. Oktober 2017.
BerichtGeplaatst: 19 okt 2017 07:46 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 feb 2005 06:51
Berichten: 35305
Woonplaats: Houthalen en meestal onderweg naar...
.
Afbeelding



-Wat Maastricht op een zaterdag en de eendensaus met elkaar gemeen hebben is niets, totaal nada, niente, noppes, rien de knots!
Maar blijf lezen, want het is een exquise lekker sausje!



Afbeelding



-We hebben een kort weekend om er even tussenuit te trekken, zondag zijn er sociale verplichtingen.
Het wordt een uitzonderlijk warm weekend volgens de weerman(vrouw), er gaan records sneuvelen, dit geheel terzijde.
Om even lichamelijk te bekomen, deze oude carrosserie heeft tijdelijk een jobke aangenomen...kiezen we voor Maastricht, alles in het teken van het " dolce far niente!
Dit onder zachte druk van ons Lilianetje...waarvoor dank schatje!



Afbeelding



-De Marina van Maastricht blijkt volzet na een telefoontje.
Er blijven enkele opties open, vanuit Rekem aan het kanaal fietsen naar de stad aan de Maas, oftewel de steriele camperplaats dicht tegen het centrum aan de Boschpoort.
Uit pure luiheid en de vermoeidheid van het zware labeur ( tikkeltje overdreven ) zitten we zaterdagochtend in de full/geautomatiseerde/all includet/zielloze/resort van Maastricht.
Een kampement van motorhomes...maar ach, het is enkel om te slapen...en heeft ook totaal niets met Maastricht te maken in de zin dat het los staat van dit gezellige stadje aan de Maas.
Als pro Marinafan gesproken dan.



Afbeelding



-Een aanrader uit het grote aanbod dat de stad rijk is, is het slenteren door de rommelmarkt zaterdagochtend of het geheel bekijken op een van de gezellige terrasjes op de Markt, we doen beide.



Afbeelding



-Voor de gezelligheid en de drukte kiezen we om via de Keesmerret ( in het Maastrichts uitgesproken ) naar het Onze-Lieve-Vrouweplein te eindigen op een terrasje....



Afbeelding



-'t Slevrouweplein is e plein in 't centrum vaan Mestreech. 't Plein is bekind um zien terrasse ( gekopieerd uit de in het Maastrichts geschreven wikipedia)
Dit artikel is gesjreve in 't Mestreechs. 't Weurt gewaardeerd óm in dit artikel 't Mestreechs aan te hauwe of aan te gaeve welk anger dialek gebroek is.
Om mijn geweten te sussen en toch maar iets geestelijk verruimends te doen, nee...geen coffeeshop...bezoeken we de kelders van het Derlon hotel, gratis toegankelijk.
Te bezichtigen, restanten van Romeinse opgravingen.



Afbeelding



-Zondagochtend, einde van onze Maastrichtse ultra-mini trip. Het bracht ons volgende ideeën op voor de zondag.
Wat te eten en onze Vespa uit stal te halen voor een bezoekje...



Afbeelding



Afbeelding



--Meteen de ingrediënten voor deze vereenvoudigde sugo d' arna oftewel eendensaus, maar eerst wat uitleg.
Bigoi co' l'arna in ons dialect ( googlen met deze trefwoorden) of bigoli con l'anatra is een streekgerecht van Vicenza, regio Veneto vanwaar de Gasparella's afkomstig zijn. Trouwens de mooiste stad in het noorden van Italië.
Dit eten is voor ons telkens een must als we daar zijn, comfortfood ten top.
Dit is wel een vereenvoudigde versie.
Geen ganse eend koken, geen uren bouillon trekken, geen selfmade pasta maken of uren koken...



Afbeelding



Afbeelding



-Voor 4 personen:
2 pakjes "Bigoli", dat zijn dikke spaghetti ( tegenwoordig vers te koop in de Lidll, als alternatief de tagliatelle van De Cecco, te koop in alle gekende supermarkten )
1 eendenborstfilet
2 wortelen
1 ui
teentje knoflook
2 selderstengels
takje verse rozemarijn, tijm, salie
peper, zout
boter
2 bouillonblokjes ( 1 voor de saus, 1 voor het kookwater van de pasta )
1 glas droge witte wijn
zelfde hoeveelheid water



Afbeelding



Afbeelding



-Groentjes in brunoise snijden, het vel van de borstfilet scheiden van de filet.
Vlees in stukjes snijden als een tartare.
Vel uitbakken in een pan op een zacht vuurtje, het vet voor de helft gebruiken samen met de boter.
Groentjes sauteren, vlees bijvoegen en kruiden.
1 bouilonblokje toevoegen, blussen met wijn, inkoken.
Zelfde hoeveelheid water toevoegen, terug wat inkoken.
Saus monteren met enkele klontjes boter.
Pasta al dente naturalmente.






Smakelijk!
Bedankt voor het lezen,
Liliane en Franco Gasparella

_________________
Forumtips klik hier


Omhoog
 Profiel  
 
WAARSCHUWING

Deze thread heeft 1 reply

Je moet een geregistreerde gebruiker en/of ingelogd zijn om verdere reacties te lezen.


Registratie is eenvoudig en automatisch
Omhoog
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: loupe


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling