ziehier het recept van die roze dingentjes met erwtjes in het midden.(polpette di riso)
dit heb je daar voor nodig , 1kg. rijst ( risotto) koken in gezouten water,afgieten en heel koud laten worden,daarbij doe je dan 5/6 hele eieren (je moet er ballen van kunnen maken zodat ze niet uit elkaar vallen)2 pakjes parmezan kaas ,peterselie zoveel je zelf wilt en als je toevallig tomaten saus in huis hebt dan doe je daar enkele lepels van bij de rijst (dat geeft die roze kleur aan je ballentjes)maar is niet nodig.Hiervan maak je dan bollen zo groot of zo klein je wilt
1 kg. erwtjes kook je apart ,en wanneer je een bol hebt gemaakt dan maak je in het midden een kuiltje en doe daar een koffielepeltje erwtjes bij en eventueel ook stukjes kaas en hesp,het bollentje terug dichten en klaar is kees.
,neem in ene hand de rijst bollen en met je andere hand strooi je dan paneermeel over de bollen.zet een pan op het vuur doe deze voor de helft vullen met olie en bak de bollen aan beide kanten goed bruin,laten uitlekken op keukenpapier deze kan je zowel koud als warm eten.
smakelijk zou ik zeggen ,en als het echt niet moest lukken dan maak ik ze met plezier wel hier in Turnhout ,maar dan moet je ze hier ter plaatse komen op eten.
de groetjes en tot de volgende ......................
_________________ Mijn dagen zijn nooit gevuld met ledigheid;ik creeer,pauzeer,wissel dan af met uitrusten en vervolg met ontspanning en relaxen.en als me dat allemaal teveel word,doe ik gewoon even niets.
|