Klaar te maken thuis en zeker genoeg voor 4 personen, gemakkelijk om mee te nemen.
- 3 uien
- 3 paprika's (rood, geel, groen) (reggae
)
- 4 kookbuiltjes rijst (al dan niet wilde)
- 800 gram lamsvlees (schouder, filet .....)( A..I diepvries)
- Look (wees niet spaarzaam)
- Olijfolie
Snipper de ui fijn en maak hem glazig doe er twee à drie fijngeknepen knoflookteentjes bij, snij de paprika's in blokjes en stoof ze half gaar. (hou ze apart samen met het stoofvocht).
bruin het vlees wat aan in de overgebleven olie van de uien.Doe er wat provencaalse kruiden en peper op.
Kook de rijstbuiltjes ongeveer 5 minuutjes en laat ze evenejes aanbakken in de jus van het vlees,doe naar smaak knoflook en peper bij.
Neem een ruime pot (ik gebruik een gietijzeren) en maak laagjes,
olijfolie, rijst ,vlees, groentjes met wat stoofvocht, rijst vlees enz...
Zet alles in de oven en laat 1 à anderhalf uur gaarstomen in de oven.
Geniet van de geuren en drink er een glaasje rode wijn bij.
Smakelijk
Kover