Ik dacht bij mezelf, als het ene lekker is en het andere ook dan kan dat samen ook alleen maar lekker zijn, niet?
En het heeft iets feestelijks, dus ideaal voor het eindejaar
Benodigheden:
2 kg Mosselen
300 gr Groentjes (ik neem gewoonlijk simpelweg zo'n zakje groentjes voor julliennesoep)
Zout - peper
25 ml Room (light)
150 à 200 gr Rocquefortkaas
Kook de groentjes gaar in water met zout en peper.
Voeg de mosseltjes toe en dek af.
Giet ondertussen de room in een kookpotje en laat even opwarmen, voeg nadien de in stukjes gebroken rocquefortkaas toe en roer tot deze volledig gesmolten is.
Ondertussen zijn de mosseltjes gaar, haal ze uit hun schelpen en hou ze warm in het kookvocht.
Laat uitlekken samen met de groentjes, schep in een diep bord of vispannetje en overgiet met de rocquefortsaus.
Serveer dit naar believe met wat peterselieaardappeltjes, kroketjes of frietjes.
Smakelijk